Deze website is deel van www.bruggelokaal.be.

DE KARTUIZERSSTRAAT

 SAMENZOMEREN IN DE KARTUIZERSSTRAAT

Het buurtcomité van de Kartuizersstraat heet  'Samenzomeren' en organiseert al sinds 2004 een buurtfeest, reden tot een interview met LEEN DEWILDE, organisator.

Bruggespraak: Er zit nog geen sleet op de formule?

LEEN DEWILDE In geen geval. We proberen elk jaar iets anders uit. We gingen al de salsatoer op, organiseerden volksspelen. Met dit aanbod willen we iedereen uit de straat  bereiken. Oudere bewoners die niet meer mobiel zijn, bieden we thuis een aperitief of koffie aan. Na de maaltijd zijn er ook bewoners die wat vrienden of familie uitnodigen om mee te feesten.

Bruggespraak: Voor welke formule van Brugse Zomercheque kiezen jullie?

LEEN DEWILDEWe bekijken dat elk jaar opnieuw. We gaan met het buurtcomité naar de informatieavond en leggen dan zo snel mogelijk een act of een groep vast. Meestal zorgen we voor twee 'hoogtepunten':  een muzikant of groep via de Brugse Zomercheque en daarnaast enkele dansers die de buurtbewoners danspassen aanleren, zodat de sfeer er goed inzit.

BruggespraakHet buurtfeest is de ideale manier om nieuwe buren te leren kennen?

LEEN DEWILDEIedereen krijgt een naamkaartje waarop ook het huisnummer staat. Zo leren we elkaar kennen en weten we ook wie waar woont. Na ons eerste buurtfeest hebben we ook andere initiatieven op touw gezet: we namen deel aan de bebloemingsactie, aan de boomplantdag, 100 jaar Haven Zeebrugge, dag van de buur......